Доступність посилання

ТОП новини

Гриценко: ймовірна відставка Єжеля вказує на випадковість його призначення


Ініціювання владою кадрових змін у Міністерстві оборони України свідчить про непродуманість призначень, заявив в ефірі Радіо Свобода голова парламентського комітету з національної безпеки й оборони Анатолій Гриценко.

«Незалежно від того, чи сьогодні Єжеля звільнять, чи ухвалять таке рішення восени, але абсолютно зрозуміло, що це людина, яка не зможе запропонувати стратегічне бачення розвитку армії і реалізувати його», – заявив депутат від НУНС.

Під час призначення міністра оборони «депутатам спочатку роздали документи на одну кандидатуру – Кузьмука, а потім з’являється прізвище Єжеля. Це означає, що кадрову колоду тасували до останньої секунди… Янукович очолював опозиційний уряд два роки і мав би вже викристалізувати таких міністрів, які прийшли б і з першого дня працювали. Не виявилося такої команди», – сказав Гриценко.
Він також розкритикував команду заступників міністра оборони. «Там призначили абсолютно випадкових людей, у тому числі з кримінальним минулим. Наприклад, заступник міністра оборони пан Черпицький дотепер не отримав дозволу від СБУ на роботу з таємними документами. Двічі йому відмовили. Людина не має права працювати з таємними документами і це в статусі заступника міністра. Переконаний, що Януковичу доведеться більшу частину цієї команди замінити», – заявив голова парламентського комітету з національної безпеки й оборони.

Відкриваючи сьогодні засідання РНБО, на якому розглядають ситуацію в Збройних силах України, Президент Віктор Янукович заявив, що не виключає ухвалення «радикальних» кадрових рішень у Міноборони.
XS
SM
MD
LG