Доступність посилання

ТОП новини

День народження Януковича в Криму відзначатимуть широко


Російський співак Микола Басков (другий зліва) виконає для ювіляра пісню «Вишел в стєпь донєцкую парєнь молодой»
Російський співак Микола Басков (другий зліва) виконає для ювіляра пісню «Вишел в стєпь донєцкую парєнь молодой»

Сімферополь – 9 липня – день народження Президента України Віктора Януковича. Сьогодні вітання з 60-літтям глава держави прийматиме в Києві. А в суботу і неділю святкування президентського ювілею переміститься до Криму. Там у вихідні пройде приурочений до дня народження Віктора Януковича «неформальний саміт» СНД.

Уже відомо, що до Криму приїдуть президенти Росії, Білорусі, Казахстану і Вірменії, причому, за повідомленням ЗМІ, з Росії в Криму очікують 6 літерних літаків. Прилетить не тільки президент Дмитро Медвєдєв, а й російські депутати, урядовці, губернатори і бізнесмени. У п’ятницю закінчилася акредитація журналістів на згаданий захід, що проходитиме в Ялті на державній дачі №11«Зоря». Разом з тим, на офіційному інтернет-сайті Виконкому СНД про цей саміт немає жодних даних.

Можливий приїзд до Ялти і ще кількох керівників держав-членів Співдружності, а також прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна. Правда, офіційної інформації про це немає. Як і про можливий приліт новообраного президента Польщі Броніслава Коморовського і прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Ердогана.

Високі гості перебуватимуть в Криму два дні і, крім святкувань ювілею Віктора Януковича, за словами глави президентської адміністрації Сергія Льовочкіна, візьмуть участь у презентації «інвестиційних можливостей Криму як унікальної рекреаційної території». Також на неділю запланована велика авіаційна виставка, де будуть представлені досягнення Україні в галузі авіабудування.

Місцевих жителів і гостей півострова Державна автоінспекція уже повідомила про небажаність без великої потреби виїжджати на трасу за маршрутом Аеропорт «Сімферополь»-Ялта-Аеропорт «Бельбек».

І про пісні та подарунки

У суботу на дачі «Зоря» для іменинника та його гостей очікує велика культурна програма. Мас-медіа повідомляють, що її забезпечать відомі зірки російського та українського шоу-бізнесу – Софія Ротару, Алла Пугачова, Микола Басков, Філіпп Кіркоров, Валерія, «Дискотека Аварія», Вєрка Сердючка, Тіна Кароль, Ірина Білик, Іво Бобул і Катерина Бужинська. За неофіційною інформацією, одразу кілька співаків і співачок хотіли виконати улюблену пісню Віктора Януковича «Вишел в стєпь донєцкую парєнь молодой». Така честь випала Миколі Баскову.

Щодо подарунків Президенту України, то тут інформації небагато. Відомо, що члени фракції Партії регіонів у Верховній Раді України скинулися на срібний чайний сервіз вітчизняного виробництва. А керівники обласних державних адміністрацій збираються подарувати ювіляру велику картину.

Що подарують кримські керівники – не розголошується, а місцева преса про це не пише. Можливо, пам’ятають про скандал довкола подарунка сімферопольського мера Геннадія Бабенка на один із минулих днів народження Віктора Януковича. З тими виданнями, які написали, що це був набір інкрустованих дорогоцінностями ключок для гольфу, вартістю 700 тисяч доларів, чиновник досі судиться.

А Рада представників кримськотатарського народу при Президентові України, як повідомив перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров, надішле главі держави «теплу вітальну телеграму».
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG