Доступність посилання

ТОП новини

Суд поновив на посаді колишнього редактора «Кримської світлиці»


Київський районний суд Сімферополя визнав незаконним звільнення з посади головного редактора єдиної в автономній республіці україномовної газети «Кримська світлиця» Віктора Качулу. Про це сьогодні повідомив Комітет з моніторингу свободи преси в Криму.

Рішення суду ще не набрало законної сили і протягом 10 днів може бути оскаржене в суді вищої інстанції. Разом із тим, як стало відомо Комітету, директор Державного газетно-журнального видавництва Міністерства культури і туризму України Віталій Сатаренко, який ініціював усунення редактора, нещодавно сам був звільнений з посади.

У червні прокуратура Залізничного району міста Сімферополя за результатами перевірки відмовила у відкритті кримінальної справи проти Віктора Качули, «у зв’язку з відсутністю в його діях ознак складу злочину». Перевірка «щодо порушення Віктором Качулою вимог чинного законодавства України» проводилася за заявою директора Державного газетно-журнального видавництва Міністерства культури і туризму України Віталія Сатаренка, підтриманою листом до Генпрокуратури народним депутатом України В’ячеславом Ковалем (партія «Народний рух України», фракція НУНС).

Багатолітній головний редактор газети «Кримська світлиця» Віктор Качула був звільнений з посади наприкінці грудня минулого року за звинуваченнями у «систематичних порушеннях вимог наказів та розпоряджень» і «неналежному виконанні службових обов’язків». Віктор Качула назвав причини свого звільнення політичними. Новим редактором був призначений голова кримської організації НРУ, депутат кримського парламенту Леонід Пилунський (фракція «Рух-Курултай»), а частина журналістів газети звільнилися з роботи.

Єдина в Криму повноцінна україномовна громадсько-політичні і літературна газета «Кримська світлиця» виходила в Сімферополі з 1992 року. Станом на 1 січня 2010 року вона мала 2200 передплатників, а її разовий наклад сягав 3 тисяч примірників.
XS
SM
MD
LG