Доступність посилання

ТОП новини

За символ Дніпропетровська обіцяють 150 тисяч


У суботу в Дніпропетровську стартував перший міський конкурс «Символ Дніпро-2010», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За словами організаторів, чи не в кожного міста світу є свої символи, пам’ятні місця, будівлі, які показують гостям. Всім відомі Ейфелева вежа в Парижі, статуя Свободи в Нью-Йорку, Колізей у Римі, Біг-Бен у Лондоні. Якщо говорити про Україну, то це Хрещатик у Києві, Ластівчине гніздо в Криму, Оперний театр у Львові, площа Свободи в Харкові тощо.

Дніпропетровськ досі не має такого символу. Відтак влада взялася за допомогою творчо активних жителів міста визначити архітектурні, природні, культурні та історичні пам’ятки, які є сучасними символами міста на Дніпрі.

Призовий фонд конкурсу – понад 150 тисяч гривень. Організатори обіцяють відзначити учасників також заохочувальними призами.

Конкурсна робота може бути оформлена у вигляді художнього малюнка або картини, фотографії, логотипу, агітплакату, графіті, ліплення, вишивки, моделі, скульптури, аплікації, малюнку на асфальті.

Переможців визначить спеціальне журі, а також інтерактивне голосування. Підсумки підіб’ють у вересні, на День міста.
XS
SM
MD
LG