Доступність посилання

ТОП новини

BP зняла заглушку зі свердловини в Мексиканській затоці, щоб встановити нову


Нафтова компанія BP повідомила в суботу, що її фахівці за допомогою підводних роботів зняли невдалий купол над аварійною нафтовою свердловиною на глибині півтора кілометра на дні Мексиканської затоки, щоб замінити його на більший і щільніший.

За розрахунками компанії, новий купол дозволить затримати до 80 тисяч барелів на день порівняно з нинішніми 25 тисячами барелів; при цьому нині, за оцінками, ще по 60 тисяч барелів щодня далі виливається в воду.

Тим часом протягом чотирьох-семи днів, доки триватиме заміна, від зняття нинішнього купола до встановлення нового, нафта виливатиметься безперешкодно.

Як заявив чільний представник керівництва компанії Кент Веллз, на випадок, якщо новий купол теж виявиться невдалим, уже підготований до встановлення ще один, запасний.

Компанія BP перебуває під значним тиском необхідності якнайшвидше зупинити вилив нафти, який від часу аварії 22 квітня завдає великої екологічної й економічної шкоди. Нафта забруднює береги всіх п’яти прибережних із Мексиканською затокою штатів США, спричиняє загибель птахів, морських черепах і дельфінів, руйнує унікальні берегові екосистеми й загрожує рибальству й туризмові в усьому регіоні.

Транснаціональна нафтова компанія BP («Бі-Пі») зі штаб-квартирою в Лондоні до 1999 року була відома як British Petroleum («Брітіш Петролеум»), але відтоді відмовилася від цієї назви й не вживає її, щоб наголосити, що вона вже давно далеко не тільки британська.
XS
SM
MD
LG