Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі відбулась урочиста церемонія відкриття навчань «Сі Бриз-2010»


Сьогодні після заходу до порту Одеси фрегата ВМС США «Тейлор», фрегата «Явуз» і двох ракетних катерів ВМС Туреччини в Одеському гарнізонному Будинку офіцерів відбулася урочиста церемонія відкриття українсько-американських навчань «Сі Бриз-2010».

Як повідомили в Міністерстві оборони, у заході взяли участь командувач Військово-морських сил Збройних сил України віце-адмірал Віктор Максимов і керівник управління з питань військової політики, ресурсів та стратегії командування ВМС США в Європі контр-адмірал Джерард Х’юбер, керівники місцевих органів влади та силових структур.

Цьогорічні навчання серії «Сі Бриз» проводяться на тему «Планування та проведення міжнародної антипіратської операції» і мають на меті відпрацювати за міжнародними стандартами дії багатонаціональних штабів та сил під час її підготовки й проведення.

За словами Максимова, за кількістю цивільних моряків, що потрапляють у полон до піратів, Україна – одна з лідерів серед країн світу, тому рішення щодо проведення «Сі Бриз-2010» сприятиме підвищенню авторитету держави у світі та підготовці сил флоту до участі у міжнародних операціях по боротьбі з піратством.

Загалом у навчаннях задіяні близько двох тисяч військовослужбовців від Збройних сил України і майже 500 – від 12 інших країн: Азербайджану, Бельгії, Греції, Грузії, Данії, Молдови, Німеччини, Польщі, Румунії, Туреччини, Швеції та США.

Навчання триватимуть до 23 липня.

Українсько-американські навчання серії «Сі Бриз» проводяться з 1997 року відповідно до Меморандуму про порозуміння та співпрацю з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України від 1993 року. За період з 1997 року проведено сім таких навчань.
XS
SM
MD
LG