Доступність посилання

ТОП новини

Зварич: Янукович має виступити перед комісією з «РосУкрЕнерго»


Голова парламентської тимчасової слiдчої комiсiї з приводу рiшення Стокгольмського суду, нунсівець Роман Зварич заявляє, що Президент Вiктор Янукович має дати пояснення комісії щодо газових питань.

За словами Зварича, для нього як голови комiсiї, дуже важливим є те, щоб роботу комiсiї не політизували. «Для мене це важливо, i це просто святе. Але я не можу сказати, що пропозицiї Юлiї Тимошенко про заслуховування iнформацiї Януковича є політизованими», – сказав депутат.

Зварич висловив сподiвання, що Янукович добровiльно дасть свiдчення у цiй справi. За словами депутата, слiдча комiсiя готова заслухати його iнформацiю навiть без преси. Голова комiсiї зауважив, що було б дуже корисно, якби Янукович дав вiдповiдь на тi звинувачення, якi лунали на його адресу з боку колишнього прем’єра Ю.Тимошенко. «Я думаю, що це буде нормальний вихiд iз ситуацiї. Не вiдповiсти на тi звинувачення, якi вчора лунали вiд Юлiї Тимошенко, було б нерозумно з його боку», – сказав Зварич.

Також депутат повідомив, що має намір у вівторок відправити листа на ім’я прем’єра Миколи Азарова із проханням відреагувати на ігнорування міністром палива й енергетики Юрієм Бойком засідань комісії.

5 липня комісія з розслідування рішення Стокгольмського арбітражу вирішила заслухати на своєму наступному засіданні інформацію Бойка, Тимошенко, колишнього міністра палива й енергетики Юрія Продана, а також представників ради директорів «РосУкрЕнерго» про діяльність компанії в 2006-2009 роках.

Вчора відбулося засідання комісії, на якому була присутня Тимошенко, що ініціювала заслуховування комісією Януковича, оскільки, за її словами, у Президента в цій справі конфлікт інтересів.
XS
SM
MD
LG