Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи: експозицію про ОУН-УПА приберуть із музею ВВВ


Із Національного музею історії Великої Вітчизняної війни в Києві приберуть експозицію, присвячену діяльності Організації українських націоналістів та Української повстанської армії, заявляють комуністи.

Як повідомляє прес-служба Компартії, про це йдеться у відповіді Міністерства оборони України на депутатський запит члена фракції комуністів Євгена Царькова.

Раніше депутат звернувся до прем’єр-міністра Миколи Азарова та міністра оборони Михайла Єжеля з проханням розглянути питання про неправомірність розміщення присвяченої ОУН-УПА експозиції в залі партизанської слави Національного музею історії Великої Вітчизняної війни.

Тим часом, у НУНС намір закрити експозицію називають «вандалізмом». «Це роблять недалекі, нікчемні, неосвічені люди, які окрім короткого курсу історії ВКП(б), більше нічого не знають і не хочуть знати. Як би хто не ставився до ОУН-УПА, але це є сторінка драматичної історії, яку ніхто не викреслить і не вирве із загального контексту історії України», – цитує прес-служба партії «За Україну!» народного депутата Ярослава Кендзьора.
XS
SM
MD
LG