Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов: треба повернутися до Конституції 1996 року


Фракція Партії регіонів у Верховній Раді виступає за поновлення дії Конституції редакції 1996 року, сказав в інтерв’ю газеті «День» голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, редакція Основного закону до внесення до нього змін в 2004 році визнавалася одним із найкращих документів такого рівня європейськими й світовими експертами.

Єфремов наголосив, що зміни до Конституції 2004 року були непродуманими й розбалансували державну систему.

Він також наголосив, що питання конституційних змін повинне вирішуватися на референдумі. «Коли ми говоримо про винесення питання конституційних змін на референдум, а ми саме так питання й ставимо, ми одержуємо або підтримку, або непідтримку народу», – заявив регіонал.

При цьому, за словами Єфремова, Партії регіонів не потрібна коаліція в кількості 300 депутатів. Партія зацікавлена в тому, щоб у парламенті було 300 і більше голосів депутатів за ухвалення окремих важливих законів, наголосив лідер фракції Партії регіонів.

Про необхідність скасувати політреформу, повернувши значні повноваження голові держави, не раз заявляв нинішній Президент Віктор Янукович після свого обрання на цю посаду.

Зміни до Конституції, які, зокрема, зменшили повноваження Президента й перетворили Україну з президентсько-парламентської республіки на парламентсько-президентську, були внесені в грудні 2004 року з подачі тодішньої влади Президента Леоніда Кучми і Прем’єр-міністра Віктора Януковича як частина компромісу владних сил із опозицією, представник якої Віктор Ющенко змагався з Януковичем за посаду Президента, після того, як Верховний Суд визнав недійсними результати другого туру президентських виборів у зв’язку з численними системними порушеннями на користь Януковича і призначив переголосування, в якому переміг Ющенко.
XS
SM
MD
LG