Доступність посилання

ТОП новини

Шуфрич: план відновлення президентських повноважень часів Кучми нереальний


Нестор Шуфрич, днями звільнений із посади міністра з надзвичайних ситуацій і призначений заступником секретаря РНБО, заявив в інтерв’ю інтернет-виданню «Українська правда»: у парламенті ніколи не пройде жодна норма, яка б вплинула на закон, яким запровадили зміни Конституції під час політреформи 2004 року.

За його словами, «як політик із невеликим, але все ж якимсь стажем» він заявляє: «Ніколи парламент сам собі не обріже повноваження».

На запитання, чи провалився план відновлення президентської влади з повноваженнями, як за Леоніда Кучми, Нестор Шуфрич висловив думку, що такий план «нереальний».

Раніше сьогодні в інтерв’ю газеті «День» вийшло інтерв’ю голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова з заявою, що фракція виступає за поновлення дії Конституції редакції 1996 року.

За його словами, редакція Основного закону до внесення до нього змін у 2004 році визнавалася європейськими й світовими експертами за один із найкращих документів такого рівня.

Єфремов заявив, що зміни до Конституції 2004 року були непродуманими й розбалансували державну систему.

Про необхідність скасувати політреформу, повернувши значні повноваження голові держави, не раз заявляв і нинішній Президент Віктор Янукович після свого обрання на цю посаду.
XS
SM
MD
LG