Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи не вимагали ліквідувати експозицію про ОУН-УПА в музеї ВВВ – документ


Інтернет-видання «Українська правда» оприлюднило сьогодні відповідь міністра оборони Михайла Єжеля на депутатський запит члена фракції комуністів Євгена Царькова, в якій ідеться не про ОУН і УПА і не про музей Великої Вітчизняної війни, а про дивізію фронтових військ СС «Галичина» і про Центральний музей Збройних Сил України.

За текстом листа, запит депутата стосувався «неправомірності розміщення експонатів, присвячених дивізії СС «Галичина», під одним склом з матеріалами про радянських партизанів у Центральному музеї Збройних Сил України».

У листі міністра наголошено, що, враховуючи фахову спрямованість цього музею, таку експозицію створили ще 1998 року, і вона відображає «історичні факти Великої Вітчизняної війни» документами, фотографіями й експонатами того періоду, «без коментарів та наголосів».

Також у листі є лише обіцянка «врахувати пропозиції» депутата, разом із іншими пропозиціями, при розробці «нової концепції експозиції», яку здійснюють «у сучасних умовах … переосмислення нашого історичного минулого».

Раніше сьогодні прес-служба КПУ на партійному сайті розмістила заяву з твердженням про те, що в відповіді Міністерства оборони на депутатський запит народного депутата-комуніста Євгена Царькова мовиться: з Національного музею історії Великої Вітчизняної війни в Києві приберуть експозицію, присвячену діяльності Організації українських націоналістів та Української повстанської армії.

По цьому і Міноборони, і музей ВВВ підтвердили, що музей історії Великої Вітчизняної війни не підпорядкований Міністерству оборони і воно не може давати цьому музеєві жодних вказівок.
XS
SM
MD
LG