Доступність посилання

ТОП новини

Україна має намір підписати меморандум із МВФ до кінця тижня – Мінфін


Уряд України планує підписати новий меморандум про економічну та фінансову політику і лист про намір співпраці з Міжнародним валютним фондом уже до кінця цього тижня, повідомила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко.

Як сказала вона журналістам у вівторок, Україна розраховує, що перший транш від МВФ у рамках нового кредитного співробітництва за програмою stand-by становитиме понад 10 мільярдів гривень (близько 1 мільярда 300 мільйонів доларів США).

На початку місяця місія МВФ, що працювала в Києві з 21 червня до 3 липня, вирішила запропонувати Раді директорів МВФ надати Україні нову резервну позику stand-by на суму 14 мільярдів 900 мільйонів доларів США, розраховану на два з половиною роки.

При цьому Фонд очікує законодавчих змін щодо бюджету і фінансового сектора і наполягає на обмеженні дефіциту консолідованого бюджету на рівні 5,5% від валового внутрішнього продукту у 2010 році і 3,5% від ВВП у 2011 році.

Крім того, МВФ висунув умову про підвищення владою цін і тарифів на газ, проведення податкової та пенсійної реформ і підвищення незалежності центрального банку країни.

Парламент України вже ухвалив рішення про секвестр держбюджету і затвердив належні поправки до закону про Національний банк України.
XS
SM
MD
LG