Доступність посилання

ТОП новини

Зобов’язання перед МВФ складні, але необхідні для економіки – Азаров


Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що нові умови співпраці України з Міжнародним валютним фондом є більш лояльними порівняно з попередньою програмою. Про це він заявив сьогодні, відкриваючи засідання уряду.

«Цей меморандум, умови якого насправді лояльніші для України, ніж ті, що потайки від народу підписали наші попередники, сьогодні єдиний можливий компроміс в інтересах нашої держави. Сторони пішли одна одній на поступки», – сказав прем’єр.

Азаров наголосив, що уряд України на переговорах з МВФ відстоював своє бачення виходу із кризи та механізми соціального захисту населення.

«Не буду приховувати: зобов’язання, які Україна бере на себе, достатньо складні. Проте усі вони вкладаються у наше власне бачення розвитку країни. Скажіть, хіба не в наших інтересах скоротити дефіцит бюджету поточного року до 5%, а наступного року – до 3,5%? Хіба можна далі жити у борг? Тобто альтернативи немає», – наголосив він.

За словами прем’єра, Кабінет Міністрів сьогоднішньому засіданні планує розглянути і схвалити меморандум про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом.

Уряд України і місія МВФ на початку липня узгодили програму співпраці на наступні 2,5 року. 3 липня МВФ оголосив про досягнення на рівні експертів домовленості про виділення Україні позики на суму 14,9 мільярда доларів.
XS
SM
MD
LG