Доступність посилання

ТОП новини

Бузек закликає Росію розслідувати вбивство правозахисниці Естемірової


У річницю вбивства російської правозахисниці Наталі Естемірової президент Європейського парламенту Єжи Бузек закликав владу Росії провести розслідування цього злочину. Про це йдеться в його заяві.

«Я знову закликаю владу Росії на всіх належних рівнях провести детальне та справедливе розслідування з тим, щоб притягти до відповідальності тих, хто брав участь і є відповідальним за вбивство Естемірової», – мовиться в заяві.

Президент Європарламенту нагадав, що Естемірова як учасниця правозахисної організації «Меморіал» «була віддана своїм зусилля задля розкриття порушень проти прав людини в її рідній Чечні і заплатила максимальну ціну за це».

За словами Бузека, Європарламент уважно стежить за ситуацією, очікуючи на остаточні та публічні результати розслідування.

«Ми залишаємося стурбованими безкарністю та відсутністю судових рішень, коли йдеться про серйозні порушення прав людини в Росії, включаючи вбивства інших правозахисників в останні роки», – наголосив президент Європарламенту.

Бузек зауважив, що ситуація на Північному Кавказі залишається вразливою і, не в останню чергу, для правозахисників.

Естемірову викрали біля її будинку 15 липня 2009 року. Того ж дня ввечері знайшли її тіло з кульовими пораненнями в голову та груди.

XS
SM
MD
LG