Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає Росію швидше розслідувати вбивство Естемірової


Європейський Союз закликав сьогодні Росію якнайшвидше завершити розслідування вбивства правозахисниці Наталі Естемірової і покласти край «атмосфері безкарності і страху» на Північному Кавказі.

Як мовиться в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ Катрін Аштон у день річниці вбивства, Євросоюз занепокоєний «погіршенням становища правозахисників» у цьому регіоні Росії через рік після того вбивства.

Раніше сьогодні президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що особу виконавця вбивства Наталі Естемірової встановили, а самого вбивцю оголосили в міжнародний розшук.

Російські правозахисники скептично поставилися до цієї заяви. Вони, зокрема, звернули увагу, що слідство досі дотримувалося головної версії, за якою вбивцею був встановлений раніше бойовик, сам уже вбитий наприкінці минулого року.

Дмитро Медведєв, виступаючи після переговорів у Росії з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, також додав, що триває слідство, яке має встановити й замовника злочину.

Працівницю чеченського відділення російського правозахисного центру «Меморіал» Наталю Естемірову викрали рівно рік тому в головному місті Чечні Грозному, й того ж дня її знайшли вбитою в сусідній Інгушетії.

Естемірова була відома своїми викриттями порушень прав людини в Чечні.
XS
SM
MD
LG