Доступність посилання

ТОП новини

Проект «ВелоКраїна» завершився


В Україні завершився проект «ВелоКраїна», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода в Івано-Франківську.

Упродовж двох років цей проект виконувала громадська організація «Центр соціальних та ділових ініціатив» із Яремча спільно з партнерськими організаціями України та Румунії за підтримки Європейського Союзу.

За мету поставили створення інфраструктури для рекреаційних велосипедних поїздок у горах і популяризацію такого відпочинку серед українських та іноземних туристів.

У восьми населених пунктах Івано-Франківської, Закарпатської і Чернівецької областей: Яремчі, Ворохті, Яблуниці, Верховині, Коломиї, Косові, Рахові та Вижниці – розробили близько 50 веломаршрутів, 700 велостоянок, мережу з 30 закладів проживання велотуристів, а також пункти велопрокату, велоремонту, мийку велосипедів, видали спеціальні велокарти.

На реалізацію проекту «ВелоКраїна» з коштів Євросоюзу було надано понад 500 тисяч євро.

За словами менеджера проекту Віктора Загреби, закінчився перший етап програми, що виконувалася за ґрантові кошти, а тепер починається наступна фаза – «стале існування». «ВелоКраїну» він порівняв із кораблем, який побудований і спущений на воду – «починається його самостійне плавання».

Для отримання досвіду на Яремчанщину приїхали майже 80 представників областей-учасників проекту та інших регіонів України.

За словами начальника обласного управління туризму Наталії Гасюк, розвиток велотуризму збільшить наплив туристів у літній період та час міжсезоння, стане додатковим стимулом для розвитку сільського зеленого туризму.
XS
SM
MD
LG