Доступність посилання

ТОП новини

BP: нафта зі свердловини в Мексиканській затоці вже не витікає


Нафтова компанія BP заявила в п’ятницю, що більш як через день після перекриття аварійної нафтової свердловини на глибині півтора кілометра на дні Мексиканської затоки немає жодних ознак витоку нафти з-під нового купола над нею.

Як заявив один із чільних керівників компанії Кент Веллз, за ситуацією навколо купола постійно стежать підводні роботи.

Вилив нафти зі свердловини в море, який становив десятки тисяч барелів щодня, вдалося перекрити новим куполом у четвер уперше від часу аварії на морській нафтовидобувній платформі над свердловиною, яку використовувала компанія BP, 22 квітня.

Президент США Барак Обама, привітавши раніше цей успіх, водночас застеріг від надмірного оптимізму й нагадав, що для подолання небезпеки треба зробити ще багато.

BP очікує, що свердловину вдасться повністю і остаточно перекрити до середини серпня. Для цього її планують зацементувати нижче від поверхні дна.

Вилив нафти в море, найгірший в історії США, завдає великої екологічної й економічної шкоди. Нафта забруднює береги всіх п’яти прибережних із Мексиканською затокою штатів США, спричиняє загибель птахів, морських черепах і дельфінів, руйнує унікальні берегові екосистеми й загрожує рибальству й туризмові в усьому регіоні.

Транснаціональна нафтова компанія BP («Бі-Пі») зі штаб-квартирою в Лондоні до 1999 року була відома як British Petroleum («Брітіш Петролеум»), але відтоді відмовилася від цієї назви й не вживає її, щоб наголосити, що вона вже давно далеко не тільки британська.
XS
SM
MD
LG