Доступність посилання

ТОП новини

Абітурієнти платять гроші, щоб не стояти в чергах


Дніпропетровські абітурієнти, аби не стояти в черзі до приймальної комісії, платять підприємливим громадянам по 100 грн. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції менеджер громадської кампанії «За чесний вступ!» ВГО «Комітет виборців України» Олена Куян.

Комітет виборців наразі стежить за чесністю вступної кампанії в Україні.

За словами Олени Куян, нинішнього року скорочені терміни подання документів, внаслідок чого біля університетів шикуються черги абітурієнтів та батьків, які простоюють годинами.

«Деякі підприємливі громадяни добре на цьому заробляють. Наприклад, у Дніпропетровському національному університеті послуга вистояти в черзі за абітурієнта коштує 100 гривень», – зазначила спостерігач.

За її інформацією, ситуація ускладнилась і через те, що аж до 21 липня не була відома точна кількість бюджетних місць. Якби абітурієнти знали, скільки бюджетних місць є і на яку спеціальність, то не подавали б документи у кілька вузів, впевнені спостерігачі.

Також спостерігачі Комітету виборців помітили, що приватні українські вищі навчальні заклади цього року підготувались до вступної кампанії краще, аніж державні. У деяких недержавних вузах Дніпропетровська спеціально виділені люди, які консультують вступників і допомагають із заповненням документів.
XS
SM
MD
LG