Доступність посилання

ТОП новини

Болівія закликає примирити Венесуелу й Колумбію


Президент Болівії Ево Моралес закликав у суботу провести терміновий саміт президентів країн Південної Америки в намаганні залагодити конфлікт між Колумбією і Венесуелою.

Ево Моралес, який є близьким союзником президента Венесуели Уго Чавеса й яких об’єднують, зокрема, лівацькі й антиамериканські позиції, заявив, що регіон опинився на межі війни через проамериканську, на його думку, політику президента Колумбії Альваро Урібе.

Раніше, в п’ятницю, у США Державний департамент заявив, що необхідно дуже серйозно поставитися до звинувачень Колумбії на адресу Венесуели, що та надає притулок лівацьким колумбійським повстанцям на своїй території.

У четвер президент Венесуели Уго Чавес оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Колумбією через ці її заяви. Він також звинуватив Сполучені Штати Америки в тому, що вони використовують Колумбію, щоб підірвати інтеграційні зусилля Венесуели в регіоні.

Раніше того ж дня представники Колумбії влаштували презентацію в Організації американських держав, у якій стверджували, що на території Венесуели діє кількадесят таборів для близько півтора тисяч колумбійських повстанців. Вони також подали фото, як стверджувалося, цих таборів.
XS
SM
MD
LG