Доступність посилання

ТОП новини

США і Південна Корея проводять спільні військово-морські навчання


Американські і південнокорейські військові кораблі і вертольоти проводять поблизу Корейського півострова маневри, спрямовані на протидію підводним човнам.

Чотириденні навчання «Непереможний дух» передбачають участь 20 кораблів, 200 літаків і близько 8 тисяч військових моряків США і Південної Кореї.

Навчання проводяться у відповідь на знищення в березні північнокорейською субмариною південнокорейського корабля «Чхонан».

Північна Корея протестує проти маневрів, називає їх провокацією і погрожує відплатою, зокрема «священною війною» і «потужним ядерним стримуванням».

Державний секретар США Гілларі Клінтон з цього приводу заявила: «Нас непокоїть те, що Північна Корея продовжує погрожувати й спричинює велику стурбованість з-поміж її сусідів та в усьому регіоні. Сполучені Штати цілковито й твердо стоять на захисті Південної Кореї», – сказала Гілларі Клінтон.

Навчання «Непереможний дух» є першими в серії американсько-південнокорейських маневрів у Японському морі поблизу Кореї і в Жовтому морі в міжнародних водах ближче до китайського узбережжя.
XS
SM
MD
LG