Доступність посилання

ТОП новини

Уряд доручив ФДМ укласти мирову угоду з покупцем «Луганськтепловоза»


Кабінет Міністрів України своїм розпорядження від 21 липня цього року доручив Фонду державного майна укласти мирову угоду з покупцем 76% акцій «Луганськтепловоза» – російською компанією «Брянський машинобудівний завод».

Текст цього розпорядження сьогодні оприлюднили на урядовому сайті.

Як наголошується в розпорядженні, мирова угода має передбачати припинення в повному обсязі зобов’язань Фонду держмайна, що випливають з рішення Господарського суду міста Києва від 1 квітня цього року, і зобов’язань «Брянського машзаводу» з оплати придбаного держпакета акцій «Луганськтепловоза», що випливають з укладеного 29 червня цього року договору купівлі-продажу акцій.

Кабмін також доручив ФДМ підготувати договір про залік зустрічних вимог сторін.

Фонд держмайна України в липні 2006 року вперше оголосив конкурс з продажу 76% акцій ВАТ «Холдингова компанія «Луганськтепловоз». 23 березня 2007 року ФДМУ визнав «Брянський машинобудівний завод» (що входить до російського «Трансмашхолдингу») переможцем конкурсу. Але результати конкурсу були оскаржені у судовому порядку, а пакет акцій «Луганськтепловозу» повернутий у державну власність.

31 березня 2010 року Фонд державного майна України повторно оголосив про проведення приватизаційного конкурсу з продажу державного пакета акцій ВАТ «Луганськтепловоз». Переможцем вдруге стала російська компанія «Брянський машинобудівний завод», яка запропонувала 410 мільйонів гривень. Це всього на 10 мільйонів більше стартової ціни, а у доларовому еквіваленті майже на 7 мільйонів менше, ніж під час минулого продажу цього підприємства.

Господарський суд Києва своїм рішенням від 1 квітня цього року зобов’язав Фонд державного майна відшкодувати колишньому власникові «Луганськтепловоза» – російській холдинговій компанії «Трансмашхолдинг» внесені нею кошти за придбаний пакет акцій в доларах за курсом станом на момент придбання.
XS
SM
MD
LG