Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вимагають відставки виконкому через візит Кирила


У Дніпропетровську учасники протесту проти приїзду глави Російської православної церкви Кирила вимагають відставки міськвиконкому. З такою заявою виступили в понеділок активісти Дніпропетровської обласної організації Української народної партії, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«Міськвиконком Дніпропетровської міської ради на порушення статті 35 Конституції України надав перевагу російській церкві, яка не зареєстрована в Україні, зобов’язуючи цим самим мешканців Дніпропетровщини поклонитися московському Патріархові, має піти у відставку в повному складі», – мовиться в заяві.

Активісти УНП, яких у день приїзду Патріарха правоохоронці забрали до відділку за проведення пікету, називають ці дії міліції «репресіями проти активістів українського спротиву».

Пікетувальники впевнені: міліція порушила статтю 29 Конституції України, доправивши до відділення учасників акції і примусивши давати пояснення.

23 липня міськвиконком заборонив активістам УНП пікетувати приїзд Патріарха Кирила до Дніпропетровська, таке ж рішення ухвалив і Дніпропетровський окружний суд. 24 липня близько 30 УНПівців, а також члени ВО «Свобода» попри заборону суду спробували провести акцію протесту. У міліції їх протримали три години і, склавши адмінпротоколи, відпустили. Справу має розглянути суд.
XS
SM
MD
LG