Доступність посилання

ТОП новини

Україна пропонує альтернативу «Пiвденному потоку» – Азаров


Україна готова запропонувати проект розширення власної газотранспортної системи як альтернативу будiвництву газопроводу «Пiвденний потік», заявив прем’єр Микола Азаров.

«Нещодавно ми вийшли з iще однiєю iдеєю. Це певна альтернатива «Пiвденному потоку»: модернiзацiя системи наших пiвденних газопроводiв, якi дадуть змогу в ту саму точку ЄС, а саме – в болгарський Бургас, – доставляти таку саму кiлькiсть газу, яку Росiя планує постачати «Пiвденним потоком», – сказав Азаров.

За його словами, пропонований проект поки що перебуває в стадiї технiчного узгодження. «Ми його внесли, сказали про свою готовнiсть, переговори тривають», – заявив прем’єр.

Глава Кабмiну також повiдомив, що Україна постiйно контактує з представниками Європейського Союзу щодо проекту модернiзацiї української ГТС.

«Iнтерес Євросоюзу дуже великий, але зробiмо знижку на те, що ми вивчаємо це питання лише чотири мiсяцi. На мiсяць вiдбувається по кiлька зустрiчей на цю тему на найвищих рiвнях. Це свiдчить про iнтерес ЄС», – зазначив прем’єр.
XS
SM
MD
LG