Доступність посилання

ТОП новини

Пакистанський представник у Лондоні обурюється заявами британського прем’єра


Високопоставлений пакистанський дипломат висловив розчарування заявою прем’єр-міністра Великої Британії Дейвіда Камерона. Британський лідер напередодні розпочав свій візит до Індії з попередження Пакистану щодо заохочення «експорту терору».

Представник Пакистану в Лондоні Ваджид Шамсул Хасан сказав у коментарі газеті «Guardian», що Камерон таким чином проігнорував «величезну роль Пакистану» у війні з терором. Хасан також звинуватив британського прем’єра у створенні потенційної небезпеки шансам на замирення Пакистану та Індії.

Виступаючи перед журналістами в місті Бенґалуру, Дейвід Камерон заявив, що Захід не може потерпіти, якщо Пакистан надаватиме підтримку терористам.

Ця заява пролунала через кілька днів після витоку таємних американських документів про війну в Афганістані, деякі з яких стверджують про зв’язки працівників пакистанських спецслужб і афганського радикального повстанського руху «Талібан».

Також Індія давно звинувачує Пакистан у наданні притулку й підтримки екстремістам, зокрема, нападникам на Мумбай 2008 року.
XS
SM
MD
LG