Доступність посилання

ТОП новини

Україна не відмовляється від планів із розміщення єврооблігацій – прем’єр


Уряд України не має наміру відмовлятися від розміщення єврооблігацій (євробондів) після одержання коштів кредиту Міжнародного валютного фонду, заявив прем’єр Микола Азаров.

«У рамках траншу МВФ ми порахуємо, скільки залишиться ресурсів для погашення дефіциту бюджету, і в рамках цього ресурсу ми здійснимо заходи з фінансування цього дефіциту, або вийшовши і розміщуючи свої європейські зобов’язання, так звані євробонди, або вийшовши на запозичення в інший спосіб. Це наше право», – сказав голова уряду.

За його словами, буквально місяць тому Україні не вдалося розмістити свої євробонди через несприятливі умови на ринку. «Фінансова ситуація на ринках була несприятлива. Ми ухвалили рішення, що на тих умовах, які нам запропонували – для нас це не вигідно. Ми пішли з ринку, але це зовсім не означає, що ми не маємо можливості повернутися. Ми повернемося тоді, коли для нас будуть вигідні умови», – сказав Азаров.

6 липня цього року Україна почала десятиденне роуд-шоу своїх єврооблігацій. У результаті випуску урядових паперів планувалося залучити два мільярди доларів на термін 10 років.

Пізніше Міністерство фінансів України повідомило, що вирішило відкласти випуск єврооблігацій. Експерти висловлювали думку, що недостатній попит на єврооблігації України став однією з причин перенесення їх випуску. При цьому, на їхню думку, на рішення уряду відкласти випуск єврооблігацій вплинула можливість одержати кредит від Міжнародного валютного фонду.
XS
SM
MD
LG