Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: уряд не планує другого етапу пiдвищення ціни на газ


Кабінет Міністрів не планує проводити другий етап підвищення тарифів на газ для населення, повідомив прем’єр Микола Азаров.

За його словами, меморандум про співпрацю з МВФ відповідного пункту не містить, проте коригування тарифів у регіонах України все ж проводитиметься після створення Національної комісії з регулювання тарифів.

«У меморандумі цього немає однозначно. У меморандумі йдеться про зобов’язання України встановити обґрунтовані тарифи на ті послуги, які житлово-комунальні підприємства надають. Обґрунтовані – тобто такі, що відповідають реальним витратам. Першим етапом було ось це рішення (про підвищення тарифів). Другим етапом буде величезна робота. Як ви знаєте, створений механізм – це єдина комісія з регулювання тарифів в житлово-комунальній сфері, щоправда, це поки що на папері, комісію ще потрібно створити. Перед цим органом стоятиме завдання проаналізувати всю ту різноманітність тарифів і тарифних умов, що існує в наших містах», – сказав прем’єр.

Саме після проведення такого аналізу і будуть встановлені тарифи окремо для кожного регіону, заявив Азаров.

Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики від 13 липня передбачають збільшення на 50% з 1 серпня відпускних цін на газ для населення й цін газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалювання й гаряче водопостачання населення.
XS
SM
MD
LG