Доступність посилання

ТОП новини

Закон про місцеві вибори набув чинності


Закон «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів», відповідно до якого місцеві вибори проводяться за мажоритарно-пропорційною системою без участі блоків політичних партій, 31 липня набув чинності.

Документ опублікований у газеті «Голос України».

Закон встановлює, що місцеві вибори проводяться за мажоритарно-пропорційною системою без участі блоків політичних партій.

Згідно з законом, вибори депутатів Верховної Ради Криму, обласних, районних, міських, районних у містах рад проводяться за змішаною мажоритарно-пропорційною системою (50% – за списками політичних партій, а 50% – за мажоритарною системою відносної більшості).

Вибори сільських, селищних, міських голів проводяться тільки за мажоритарною системою відносної більшості (обраним вважається кандидат, який отримав більше, ніж 50% голосів виборців, що взяли участь у виборах).

10 липня Верховна Рада України ухвалила закон «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів».

27 липня Янукович підписав цей закон.

Верховна Рада призначила чергові місцеві вибори на неділю, 31 жовтня.
XS
SM
MD
LG