Доступність посилання

ТОП новини

Янукович доручив розблокувати переговорний процес із ЄС щодо зони вільної торгівлі


Президент України Віктор Янукович підписав доручення про розблокування переговорного процесу з Європейським Союзом щодо створення зони вільної торгівлі.

Як повідомила сьогодні прес-служба глави держави, Віктор Янукович доручив Прем'єр-міністру Миколі Азарову, міністру економіки Василю Цушку та голові МЗС Костянтину Грищенку підготувати й передати на розгляд Президентові України узгоджену, консолідовану позицію української сторони, спрямовану на розблокування переговорного процесу з ЄС щодо створення зони вільної торгівлі.

Раніше Янукович неодноразово заявляв, що цього року Україна розраховує на підписання з Євросоюзом угоди про створення зони вільної торгівлі.

Наприкінці червня після підписання Україною угоди про створення зони вільної торгівлі з Європейською асоціацією вільної торгівлі Віктор Янукович сказав: «Після цього аналогічні торгові режими ми плануємо запровадити з Росією та іншими нашими сусідами й партнерами, відповідно, перед митною службою постануть нові завдання з імплементації цих домовленостей. Необхідно остаточно гармонізувати законодавство та стандарти відповідно до вимог Європейського Союзу».

Зокрема, Президент України наголосив на необхідності завершити створення гармонійної системи опису та кодування товарів, запроваджувати нові технології в процедурі митного оформлення. Крім того, Віктор Янукович зазначив, що потрібна якнайшвидша реконструкція пунктів пропуску через кордон у зв’язку з підготовкою до Євро-2012.
XS
SM
MD
LG