Доступність посилання

ТОП новини

Дострокові вибори мера Ізмаїла не відбулися


Дострокові вибори мера міста Ізмаїла Одеської області, плановані було на неділю, 1 серпня, не відбулися.

Як повідомляє агентство «Українські новини», неназваний представник Одеської обласної організації Комітету виборців підтвердив, що в суботу міліція вилучила виборчі бюлетені, коли ввечері того дня вибори в Ізмаїлі було скасовано рішенням Ізмаїльської міської територіальної виборчої комісії.

За даними цього неназваного джерела, що їх наводить у неділю агентство, Апеляційний суд Одеської області розглядає клопотання виконувача обов’язків голови Ізмаїльської міськради Ірини Рудниченко про арешт надрукованих виборчих бюлетенів.

Про затримання бюлетенів повідомив іще в суботу перший заступник начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Одеській області Анатолій Бахчиванжі.

За його словами, міліція «прийняла бюлетені під охорону» і видасть їх тільки за відповідним рішенням суду.

Агентства наводять при цьому його слова, що міліція «була і залишається поза політикою».

Того ж дня, в суботу, про розгляд в Апеляційному суді Одеської області клопотання про арешт віддрукованих бюлетенів заявляв агентству «УНІАН» голова Одеської обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко.

У Комітеті виборців нагадують, що, відповідно до однієї з ухвал Конституційного Суду, призначені Верховною Радою вибори не можуть бути скасовані чи перенесені.

Тим часом на початку липня Верховна Рада скасувала проведення позачергових виборів низки місцевих рад і сільських, селищних, міських голів, призначених раніше на 1 серпня, серед яких і вибори мера Ізмаїла, у зв’язку з новим рішенням провести чергові місцеві вибори 31 жовтня.
XS
SM
MD
LG