Доступність посилання

ТОП новини

Янукович цього місяця зустрінеться з Меркель


Президент України Вiктор Янукович обговорив iз мiнiстром закордонних справ Костянтином Грищенком пiдготовку найближчих закордонних вiзитiв глави держави.

Як повiдомляє прес-служба Президента, пiд час зустрiчi в Криму глава МЗС вiдзначив запланований на 30 серпня вiзит до Німеччини, пiд час якого плануються зустрiчi з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель та iншими полiтичними лiдерами країни.

Мiнiстр наголосив, що цей вiзит «дасть нам змогу довести свою точку зору на тi домовленостi, яких ми прагнемо досягнути з Євросоюзом, i розвинути двостороннi вiдносини з ФРН».

За словами Грищенка, за час президентства Януковича «динамiка наших взаємних вiдносин з основними стратегiчними партнерами набула зовсiм iншого вимiру». Як заявив міністр, йдеться про їх суттєву активiзацiю, про що, за його словами, зокрема, свiдчить державний статус запланованого на 2-5 вересня вiзиту Януковича до Китаю.

«За нашою iнформацiєю, китайська сторона готується до цього вiзиту як до виняткової події», – сказав міністр. За його словами, програма вiзиту передбачає вiдвiдання Януковичем Пекiна, де вiдбудеться його зустрiч із трьома лiдерами Китаю. Також Президент України вiдвiдає Шанхай – як найпотужнiший економiчний центр КНР, i Гонконг, де зосереджені значнi фiнансовi та банкiвськi ресурси, повідомив Грищенко.

Глава зовнiшньополiтичного вiдомства вiдзначив суттєвий iнтерес до України з боку схiдних партнерiв. У цьому контекстi вiн нагадав про запланований на вересень вiзит в Україну президента Казахстану та очiкуваний восени вiзит президента Азербайджану Iльхама Алiєва.

За його словами, також трохи пiзнiше має вiдбутися офiцiйний вiзит президента України до Францiї. 6 вересня керiвник МЗС планує вiдбути до Лондона для пiдготовки вiзиту Януковича до Великої Британiї. Триває пiдготовка до участi Януковича у сесiї Генеральної Асамблеї ООН та самiтi, який їй передуватиме.
XS
SM
MD
LG