Доступність посилання

ТОП новини

Польща звинувачує Росію у затримці даних про авіакатастрофу 10 квітня


Польська сторона досі не отримала від Росії низку важливих документів, що стосуються авіакатастрофи президентського літака під російським Смоленськом, заявив міністр внутрішніх справ Польщі Єжи Міллер.

Як передає кореспондент Радіо Свобода із Варшави, за словами Єжи Міллера, польські слідчі не можуть завершити своє власне слідство у справі про катастрофу через те, що існують «серйозні прогалини» в документації: частину важливих документів російська сторона досі не передала польській.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив у понеділок, що Польща чекає від Росії пояснення причин.

«Досі ми рідко стикалися з категоричною відмовою з російського боку, але деяких документів як не було, так і немає», – заявив він.

Тим часом Едмунд Кліх, представник Польщі при Міждержавному авіаційному комітеті, який займається розслідуванням причин катастрофи, за даними польської Gazeta Wyborcza, також говорив про проблеми з доступом до документів російського слідства.

«Якщо Едмунд Кліх так вважає, то, значить співпраця насправді повинна бути більш інтенсивною і більш відкритою», – заявив, коментуючи слова Кліха, виконувач обов’язків президента Польщі і маршалок (голова) Сейму Ґжеґож Схетина (обраний на президента Броніслав Коморовський іще не вступив на посаду).

При катастрофі польського президентського літака 10 квітня під російським Смоленськом загинули всі 96 людей, які перебували на борту, включно з президентським подружжям Леха Качинського.
XS
SM
MD
LG