Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: треба ухвалити закон про захист прав депортованих народів


Президент Віктор Янукович називає доцільним ухвалення Верховною Радою закону про захист прав депортованих народів. Про це глава держави сказав сьогодні в Сімферополі під час зустрічі з представниками кримських татар, повідомляє прес-служба Президента.

«Звичайно, потрібен закон про захист прав депортованих народів в Україні. Такий закон найближчим часом буде предметом обговорення, громадських слухань кримськотатарського населення автономії, і він буде прийнятий у Верховній Раді України», – сказав Президент.

За його словами, такий закон внесений на розгляд Верховної Ради в лютому 2010 року. Як заявив Янукович, цей проект закону має бути доопрацьований – робота щодо цього триває за участю представників ОБСЄ.

Президент запропонував представникам влади і кримських татар спільно розробити комплексну програму з вирішення їхніх нагальних проблем.

Насамперед, за його словами, йдеться про програму забезпечення кримських татар житлом із використанням можливостей не лише автономії, а й загальнодержавних ресурсів. «Облаштування кримських татар в АРК – це питання, яке лежить на совісті влади», – заявив Янукович.
XS
SM
MD
LG