Доступність посилання

ТОП новини

До Росії вилетіли два літаки МНС України, призначені для гасіння пожеж


Сьогодні з Києва до Воронежа вилетіли два літаки АН-32П Міністерства з надзвичайних ситуацій України, призначені для гасіння лісових та торфових пожеж, що вирують на території Росії.

Як повідомили у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, орієнтовно літаки перебуватимуть в Росії 20 діб, за умови ускладнення ситуації цей час подовжать.

Крім того, за даними МНС, у п’яти прикордонних областях України – Луганській, Харківській, Сумській, Чернігівській та Донецькій – у стані готовності перебувають 77 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 233 одиниці особового складу. Ці сили мають гарантувати пожежну безпеку на території України в разі, якщо вогонь перекинеться на українську територію, або на запит Російської Федерації вирушать на її територію.

Також для надання допомоги постраждалим росіянам готовий опіковий центр Донецька, а оздоровчі заклади України готові прийняти на оздоровлення та реабілітацію дітей з постраждалих регіонів.

Боротьба з лісовими пожежами в Росії, що охопили більш як 500 тисяч гектарів землі, триває з кінця липня. За останніми підрахунками, збитки від пожеж перевищили 6,5 мільярда рублів.

2 серпня Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій заявило про готовність надати Росії допомогу в гасінні пожеж. Сьогодні президент Росії Дмитро Медведєв дозволив МНС використовувати авіатехніку України та Азербайджану при ліквідації осередків загоряння в Росії.
XS
SM
MD
LG