Доступність посилання

ТОП новини

Що потрібно, щоб Україна стала успішною; головна риса українців – креативність (огляд преси)


Київ – Про Україну часто говорять як про «сировинну базу» з дещо негативним відтінком. Однак у сьогоднішніх умовах, коли віртуальна економіка «луснула», це не так уже й погано, стверджує експерт газети «Урядовий кур’єр». Адже, скажімо, в США реальний сектор економіки займає менше від 19%, а в Україні – понад 50%, тобто є що модернізувати. А ще українці повинні провести інвентаризацію й індексацію національного багатства, оскільки, на думку урядовця, сьогоднішні рейтинги України занижені і не відповідають реаліям. За таких умов буде величезна боротьба за реальні ресурси, себто за землю, воду, енергію, інтелектуальний капітал. Про ці та інші прогнози йдеться в статті «Україна має добрі перспективи».

Майбутнє України спрогнозувати неважко. Потрібно лише знати характер і менталітет тих, хто керує, і тих, хто підпорядковується. Так само менталітет народу потрібно враховувати, розробляючи будь-які стратегії розвитку країни. Як стверджує в газеті «День» співробітниця Інституту соціоніки Лариса Вітенко, український народ не логічний, а емоційний, і головна риса українців – креативність. Її необхідно використовувати і робити так, щоб вона «працювала» на країну, адже творчість значно потужніша, ніж логіка. А ось керівництво держави повинно бути логічним. Більше про складові успіху України розповідається в матеріалі «Як стати успішною нацією?».

Організатори наймасовішої в Україні лотереї «Супер-Лото» – «Українська національна лотерея» – вирішили поділити джек-пот на власний розсуд, стверджує газета «Діло». Видання пише, що компанія вперше застосувала нові правила головного розіграшу. Серед причин видання називає постійну критику на свою адресу щодо головного розіграшу і прагнення організаторів зменшити кількість невдоволених. Про те, чи насправді це так, можна довідатись із публікації «Джек-пот ділять у ручному режимі».

Україна знову ігнорує шанс для налагодження прямих поставок середньоазійського газу в країну, пишуть «Економіческіє ізвестія». Період літнього затишшя спровокував спад активності Президента Віктора Януковича. Публічно він і його адміністрація не демонструють прагнення виконати прохання власників українських компаній отримати доступ до прямих поставок газу із Середньої Азії, оминаючи посередника – російський «Газпром».Чому це відбувається, розмірковують автори статті «Туркменистан просить про транзит».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG