Доступність посилання

ТОП новини

Слаута: підстав для подорожчання хліба немає


Віце-прем’єр із питань аграрної політики Віктор Слаута заявляє, що не бачить підстав для подорожчання хліба та хлібобулочних виробів і впевнений у збереженні цін на них.

За його словами, Аграрний фонд уже закуповує зерно в центральний продовольчий резерв, а в регіональні резерви закупили близько 450 тисяч тонн зерна для створення 3-місячного запасу зерна на місцях.

Як заявив Слаута, у цьому маркетинговому році український ринок зерна становитиме 42-43 мільйони тонн.

Сьогодні ж на засіданні уряду перший віце-прем’єр Андрій Клюєв доручив Міністерству аграрної політики вжити заходів для недопущення зростання роздрібних цін на хлібопродукцію.

«Закупівельні ціни на зернові вже підскочили, і слід вжити заходів для недопущення стрибка роздрібних цін на хліб і хлібопродукти протягом цього й наступного років», – сказав Клюєв. За його словами, врожай зернових культур в 2010 році становитиме понад 40 мільйонів тонн.

«Але баланс зерна врожаю поточного року необхідно постійно уточнювати, щоб не перевищити експортні можливості», – сказав Клюєв.

Крім цього, перший віце-прем’єр доручив забезпечити закупівлю зерна в Аграрний фонд, а Міністерству палива й енергетики та Мінагрополітики забезпечити нагромадження мінеральних добрив і дизельного палива для збору врожаю восени.

Раніше міністр аграрної політики Микола Присяжнюк заявив, що не виключає подорожчання хліба у зв’язку із ростом цін на зерно.
XS
SM
MD
LG