Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ iнiцiює збiр пiдписiв проти Податкового кодексу


Блок Юлії Тимошенко ініціює збір підписів громадян проти опублікованого Кабінетом Міністрів проекту Податкового кодексу, повідомляє прес-служба блоку.

«Жоден бізнес не витримає тих навантажень, які готує для нього цей новий проект Податкового кодексу. В умовах кризи, коли потрібно будувати діалог з бізнесом, влада, по суті, застосовує тверді фіскальні методи на реальну економічну ситуацію підприємств», – заявив депутат Верховної Ради від БЮТ, міністр фінансів опозиційного уряду Андрій Сенченко.

За його словами, ухвалення Податкового кодексу в тому вигляді, в якому його пропонує Міністерство фінансів, «відкриє дверi для широкомасштабного податкового терору в країнi».

Як заявив Сенченко, депутати від опозиції сумніваються в підтримці парламентом їхніх поправок до відповідного законопроекту. «Саме тому ми починаємо збір підписів громадян проти податкового терору, що нам пропонують новим Податковим кодексом», – сказав бютівець.

3 серпня Кабмін опублікував проект Податкового кодексу, що містить низку змін порівняно з варіантом, що пройшов 17 червня перше читання в парламенті.

Після цього віце-прем’єр з економічних питань Сергій Тігіпко заявив, що опублікований проект не розглядався на засіданні Кабінету Міністрів. За словами Тігіпка, цей проект був розроблений Міністерством фінансів і Державною податковою адміністрацією.

8 липня після критики експертів і депутатів Верховної Ради внесеного Кабміном проекту Податкового кодексу парламент вирішив винести на всенародне обговорення запропонований урядом проект Податкового кодексу.
XS
SM
MD
LG