Доступність посилання

ТОП новини

У Таджикистані засудили 10 осіб за релігійний екстремізм


Суд міста Худжанд на півночі Таджикистану засудив 10 осіб до різних термінів позбавлення волі, визнавши їх винними в релігійному екстремізмі, повідомив у середу Верховний суд.

Серед засуджених 70-річний чоловік, засуджений до шести років позбавлення волі. Решта дев’ять засуджених проведуть у колонії суворого режиму від трьох до 15 років.

«Засуджені були активними членами релігійної екстремістської партії Хізб ут-Тахрір і вели агітацію, що закликає до насильницької зміни конституційного ладу Республіки Таджикистан», – мовиться в повідомленні прес-служби Верховного суду.

Це традиційне звинувачення для послідовників цієї релігійної партії, прихильники якої давно переслідуються в сусідньому Узбекистані і з недавніх пір – у Таджикистані.

Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі – релігійна партія, яка була створена в середині минулого століття в Палестині, закликає до мирного перетворення світських країн з переважно мусульманським населенням в ісламські держави.

Країни Центральної Азії і Росія визнають діяльність Хізб ут-Тахрір екстремістською. У США і в більшості країн Євросоюзу ця партія діє легально.
XS
SM
MD
LG