Доступність посилання

ТОП новини

Кількість жертв пожеж у Росії зросла до 50


Внаслідок пожеж у Росії, що тривають у понад десяти регіонах країни через сильну спеку, загинули вже півсотні людей. Раніше повідомляли про 48 загиблих. Понад 3,5 тисячі людей залишилися без даху над головою.

Як повідомили в Міністерстві з надзвичайних ситуацій Росії, в країні гасять майже 600 осередків загоряння, близько половини з них – локалізували.

Як повідомила керiвник управлiння iнформацiї МНС Iрина Андрiанова, гасити пожежi Росії допомагають Iталiя, Україна, Бiлорусь, Вiрменiя, Азербайджан. «З Iталiї вилетiли два лiтаки Canadair, якi найближчим часом сядуть на дозаправку в Києвi, а потiм близько 17:00 сядуть у московському аеропорту. Також вилетiв штабний лiтак P-180 зi змiнними льотними екiпажами на борту. Iталiйська авiацiя буде задiяна в гасiннi осередкiв загорянь у Московськiй областi», – сказала Андрiанова.

За її словами, з України сьогоднi очiкується прибуття двох протипожежних загонiв до Воронезької областi, а вiдучора в цьому ж регiонi працюють два українськi лiтаки Ан-32.

«Крiм того, до Нижегородської областi прибули два лiтаки Iл-76 iз Вiрменiї, на них також привезли чотири насоси. Ця технiка працюватиме в Нижегородськiй областi», – уточнила керiвник управлiння iнформацiї МНС Росії.

Сьогоднi ж, за її словами, до Росії прибудуть вертольоти Мi-17 та Ка-32 з Азербайджану. Планується, що вони працюватимуть на гасiннi пожеж у Липецькiй областi. «Також Росiя прийняла допомогу Бiлорусi, i сьогоднi очiкується прибуття бiлоруських колег та вертольота Мi-8», – повiдомила Андрiанова.

Висловили готовнiсть надати допомогу Росiї Казахстан, Нiмеччина, Болгарiя та Польща, наголосила керiвник прес-служби. За її словами, МНС «готове прийняти допомогу зарубiжних колег».
XS
SM
MD
LG