Доступність посилання

ТОП новини

Генсек ООН закликає до цілковитої відмови від ядерної зброї


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав до повного знищення ядерної зброї в дні, коли світ відзначає 65-у річницю атомного бомбардування Японії в роки Другої світової війни. У місті Нагасакі, яке зазнало бомбардування 9 серпня 1945 року, глава ООН зустрівся із шістьма «хібакуся», як називають у Японії жертв бомбардувань Хіросіми і Нагасакі. За його словами, єдина гарантія того, що ядерна зброя більше ніколи не буде використана, це – «ліквідувати її повністю».

Завтра Пан Ґі Мун відвідає Хіросіму, яке було першим із двох міст, на яке авіація США скинула 65 років тому атомну бомбу 6 серпня. Генсек ООН бере участь у заходах з нагоди роковин атомного бомбардування Хіросіми, що забрала життя 140 тисяч людей. Він став першим керівником міжнародної організації, що прибув на цю щорічну меморіальну церемонію.

У ній також вперше бере участь посол США в Японії Джон Рус – ніколи раніше американські посли не брали участь у подібних церемоніях. Присутні також і представники двох інших ядерних держав – Великої Британії та Франції.
XS
SM
MD
LG