Доступність посилання

ТОП новини

Дітей з кризових родин зібрав наметовий табір в Горганах на Прикарпатті


У селищі Осмолода Рожнятівського району, на березі річки Лімниці , яку називають «найчистішою в Європі», сьогодні розпочалася друга зміна літнього пересувного наметового табору «Горицвіт’2010: ЄвроКарпати».

В біосферному заповіднику «Горгани» зібралися діти з кризових родин з Херсонщини, Алчевська, Рівного, Києва, Івано-Франківщини.

За словами керівника проекту Лади Маланій, попередньо за конкурсом були відібрані 80 дітей з малозабезпечених, неповних, багатодітних родин, батьки чи опікуни яких не змогли оздоровити їх у стаціонарних таборах через скрутне матеріальне становище. Причому діти самі пропонували ігри чи розваги, вікторини, конкурси, які вони разом з іншими дітьми та дорослими впровадять у таборових буднях.

Тематика цьогорічного табору – «ЄвроКарпати». Діти ознайомлюються з традицією, культурою, побутом, природою країн, що належать до Карпатського Єврорегіону.

Як розповіла кореспондентові Радіо Свобода волонтер, керівник виховного центру «Краєзнавець» з Рівненської гуманітарної гімназії Ірина Чижевська, багато хто з дітей вперше дізнався, що до цього регіону входить аж вісім країн. Особливу ж увагу звертають на місця, включені до списку ЮНЕСКО. І роблять це у вигляді ігр, тренінгових занять, «поїздок Євроекспресом».

Обов’язковими атрибутами таборового життя є здобуття туристичних навиків – від вміння розкласти намет, розвести вогнище до в’язання вузлів і переправи через гірську річку, походи в гори.

Наметовий табір «Горицвіт» діє одинадцять років. Цьогоріч його організували Туристична Асоціація Івано-Франківщини у партнерстві з Фондом нових ідей «Соціум-Еко-Арт» із Калуша за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного Фонду «Відродження».
XS
SM
MD
LG