Доступність посилання

ТОП новини

Британські компанії втрачають кошти через соціальні мережі


Співробітники, які відвідують Facebook, Twitter та інші соціальні мережі в інтернеті, обходяться британським компаніям в мільярди фунтів, свідчить недавнє дослідження, результати якого наводить агентство «Ройтерз».

Британський інтернет-сайт MyJobGroup.co.uk провів опитування серед 1000 співробітників місцевих компаній і виявив, що майже 6 відсотків з них проводить більше години робочого часу на веб-сайтах соціальних мереж. По відношенню до 34-мільйонної британської робочої силі це близько 2 мільйонів осіб.

У Великій Британії 8-годинний робочий день.

«Це може мати негативні наслідки для продуктивності багатьох компаній», – сказав керуючий директор MyJobgroup.co.uk Лі Фейер.

У фінансовому еквіваленті, за оцінкою MyJobGroup.co.uk, потенційні втрати можуть сягнути 14 мільярдів фунтів-стерлінгів (22,16 мільярди доларів).

Загалом 55 відсотків британських службовців визнали, що користуються доступом до соціальних мереж на роботі, і багато з опитаних зізналися, що витрачають значний час на спілкування в цих мережах, на вставляння та перегляд світлин і відео, зміну своїх установок тощо, і що робиться це на шкоду роботі.

З іншого боку, якщо 14 відсотків опитаних вважають, що соціальні мережі знижують ефективність їхньої праці, то 10 відсотків дотримуються зворотної думки.
XS
SM
MD
LG