Доступність посилання

ТОП новини

У Гамбургу закрили мечеть, яку пов’язують з терактами 11 вересня 2001 року


Поліція німецького міста Гамбурга закрила мечеть, яку відвідували три бойовики, що викрали літак у 2001 році для нападу у США.

Співробітники правоохоронних органів Німеччини обшукали мечеть, про яку стало відомо, що вона є місцем збору та підготовки ісламських екстремістів.

Культурний центр при мечеті також закритий.

Мечеть «Таїба», колишня «Аль-Кудс», набула сумної слави після терактів у США 11 вересня 2001 року. Троє майбутніх учасників цих терактів, серед яких пілот першого літака, що врізався у Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку, Мохаммед Атта, зустрічалися у цій мечеті. Пізніше вони виїхали до Сполучених Штатів.

Після терактів у США цю культову споруду в Гамбургу перейменували. Однак і після цього поліція продовжувала пильно стежити за нею.

Тижневик Focus помістив дані німецької розвідки, з яких можна зробити висновок, що й дотепер у цій мусульманській громаді відбувалося вербування екстремістів для майбутньої участі в джигаді, або священній війні. За цими даними, частина бойовиків, які відвідували мечеть, перебралися до Узбекистану для тренувань у таборі радикалів.
XS
SM
MD
LG