Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську може з’явитися вулиця Юрія Іллєнка


Міська організація ВО «Свобода» звернулась до міської ради Івано-Франківська з пропозицією назвати одну з вулиць міста на честь кінорежисера Юрія Іллєнка.

Мотивують це тим, що Юрій Іллєнко «за своє життя зробив більш ніж вагомий внесок в розвиток українського кінематографу, життєвим прикладом утверджував повагу до національних цінностей та звичаїв українського народу, все своє життя віддав на прославу України».

Саме на Прикарпатті – у Верховинському та Косівському районах Іллєнко як оператор знімав на початку 60 років минулого століття – разом із режисером Сергієм Параджановим – культовий фільм «Тіні забутих предків». У Верховині є хата-музей кінофільму «Тіні забутих предків».

«Свободівці» підготували перелік вулиць, які можна перейменувати на вулицю Юрія Іллєнка: «Миру», «Комунальна», «Республіканська», «Хіміків», «Радіщева», «Некрасова», «Відкрита».

Таку пропозицію попередньо повинна розглянути комісія з перейменування вулиць, а потім її подадуть на розгляд міськвиконкому і сесії міської ради.
XS
SM
MD
LG