Доступність посилання

ТОП новини

«5 канал»: суд задовольнив скарги в справі щодо частот


Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив скарги «5 каналу» у справі щодо виділення частот. Відповідні ухвали юридичний відділ телеканалу отримав 9 серпня, йдеться в повідомленні на сайті «5 каналу».

За інформацією телеканалу, суд визнав незаконними та скасував ухвалу про забезпечення адміністративного позову від 16 лютого 2010 року ТОВ «МУЗИКА-ТВ» (група компаній «Інтер») до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про скасування рішень про видачу ліцензій на мовлення від 27 січня цього року.

Суд також постановив – адміністративну справу за цим позовом передати за територіальною підсудністю до Окружного адміністративного суду міста Києва.

На початку червня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив вимоги групи телеканалів Інтер, який оскаржував рішення Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення від 27 січня минулого року про виділення ТВі та «5 каналу» частот на мовлення.

7 червня редакційна рада «5 каналу» звернулася з відкритим листом до Президента Віктора Януковича, в якому просила захистити журналістів у ситуації з судом. На думку колективу, на процес впливає голова СБУ, член Вищої Ради юстиції, Валерій Хорошковський, власник медіа-холдингу U.A. Inter Media Group.

Хорошковський назвав «неправдивими» звинувачення працівників «5 каналу» на його адресу.
XS
SM
MD
LG