Доступність посилання

ТОП новини

Уряд вимагає припинити спекуляцiї щодо спiвпрацi з МВФ


Кабiнет Мiнiстрiв вимагає вiд опонентiв припинити полiтичнi спекуляцiї на тему вiдновлення спiвпрацi України з Мiжнародним валютним фондом, повiдомляється на веб-сайтi уряду.

«Отримання кредиту МВФ важливе для України, оскiльки дасть змогу вiдновити фiнансову систему, забезпечити стабiльнiсть курсу гривнi, пiдвищити iнвестицiйну привабливiсть країни, повернути довiру з боку мiжнародного спiвтовариства, що в результатi сприятиме зростанню рiвня життя українського народу», – мовиться в заявi прес-служби Кабмiну.

За повідомленням, підвищення ціни на газ для населення є «вимушеним та безальтернативним» заходом, який, за запевненням Кабміну, не позначиться на життєвому рівні пенсіонерів і малозабезпечених, оскільки вони будуть забезпечені адресною допомогою.

Щодо підвищення пенсійного віку для жінок уряд заявляє, що для згоди із цією умовою було кілька підстав. Зокрема, Кабмін наголошує, що гроші беруться в борг у держав, у яких пенсійний вік вищий, ніж в Україні (Великої Британії, США, Німеччини, Японії). Також уряд зазначає, що зростання дефіциту Пенсійного фонду може загрожувати економічній стабільності. Крім цього, констатує Кабмін, в Україні склалася критична ситуація, коли при загальній чисельності працівників 14 мільйонів людей кількість пенсіонерів досягла понад 13,5 мільйона.

Уряд наголошує, що підвищення пенсійного віку буде відбуватися поступово – щорічно на півроку до 2020 року.

Днями МВФ оприлюднив меморандум української влади про фiнансово-економiчну полiтику, згiдно з яким, зокрема, влада країни бере на себе зобов’язання щодо подальшого пiдвищення цiн на газ для населення та збiльшення пенсiйного вiку.
XS
SM
MD
LG