Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: не допущу повернення цензури


Президент Віктор Янукович заявляє, що впевнений у незворотності процесу розвитку і розширення свободи засобів масової інформації в Україні. Як повідомляє прес-служба Президента, про це йдеться у відповіді глави держави на відкритого листа Міжнародного інституту преси про погіршення стану свободи ЗМІ в Україні.

«Ще раз заявляю – процес розвитку і розширення свободи преси в Україні є незворотнім. І я ніколи не допущу повернення до цензури або будь-яких інших методів тиску на журналістів», – заявляє Янукович.

За його словами, ті факти обмеження свободи ЗМІ, які наводяться в листі правозахисників, були детально розслідувані і щодо них зроблені серйозні висновки.

Як заявив Президент, незалежна журналістика в країні тільки розвивається і бувають випадки непрофесіоналізму. «Змушений, однак, зазначити – журналістика в Україні буває різна. Є серед публікацій і відверто замовлені. Є непрофесійні – без перевірки фактів. Розумію – це процес зростання. І в міру того, як розвиватимуться демократичні процеси в Україні – зростатимуть і стандарти журналістики», – сказав Янукович.

Вчора Міжнародний інститут преси звернувся із відкритим листом до Президента України, закликаючи Віктора Януковича звернути увагу на погіршення стану свободи преси в Україні за останні півроку, якраз відколи він обійняв найвищу посаду.
XS
SM
MD
LG