Доступність посилання

ТОП новини

Повстанці з Уганди викрали сотні людей – правозахисники


Повстанське угруповання з Уганди «Божа партія спротиву» за останні півтора року викрало майже 700 дорослих і дітей під час кампанії в Центральноафриканській Республіці та в провінції Нижня Уеле на півночі Демократичної Республіки Конго. Про це йдеться в повідомленні міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch.

За повідомленням, близько третини з викрадених – діти, багато з яких стали жертвами сексуального насильства з боку повстанців. Крім того, повідомляють правозахисники, дітей змушували брати участь у бойових діях.

Здійснюючи викрадення, «Божа партія спротиву» вбила щонайменше 255 дорослих і дітей, які намагалися втекти, йшли занадто повільно або не могли нести тяжкі вантажі, які їх змушували переносити, мовиться в звіті правозахисників.

«Божа партія спротиву» продовжує свою жахливу кампанію для поповнення своїх лав, брутально викрадаючи дітей з їхніх сіл і примушуючи їх битися. Докази вказують, що Джозеф Коні, лідер угруповання, є організатором цієї жахливої кампанії», – заявила експерт Human Rights Watch у справах Африки Аннеке Ван Воуденберґ.

Human Rights Watch закликає уряди африканських країн та їхніх союзників посилити захист цивільного населення та активізувати зусилля для порятунку викрадених людей.

Як заявляють правозахисники, нещодавні викрадення та вбивства є продовженням кампанії жорстокості «Божої партії спротиву». Після того, як військові витіснили повстанців з північної Уганди в 2005 році, тепер вони діють у віддаленому регіоні на кордоні між Суданом, ДР Конго і Центральноафриканською Республікою, повідомили в Human Rights Watch.
XS
SM
MD
LG