Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура порушила справу проти екс-міністра економіки


У Генеральнiй прокуратурi України спростовують iнформацiю про затримання генерального директора мiжнародного аеропорту «Бориспiль» Бориса Шахсуварова, наголошуючи, що в його кабiнетi проводився обшук у рамках кримiнальної справи стосовно екс-мiнiстра економiки Богдана Данилишина.

«Генеральна прокуратура розслiдує стосовно колишнього мiнiстра економiки Богдана Данилишина за частиною 2 статтi 364 Кримiнального кодексу за фактом заподiяння ним збитку державi на 4,5 мільйона гривень при погодженнi ДП МА «Бориспiль» застосування процедури закупiвлi в одного учасника. У зв’язку з цим з метою виявлення предметiв i доказiв у справi 11 серпня проводився обшук у примiщеннi гендиректора аеропорту «Бориспiль», який наразi перебуває на лікарняному», – повiдомили у прес-службi Генпрокуратури.

За даними відомства, проти Шахсуварова кримінальні справи не порушували, «відповідно обвинувачення йому не висувалося та запобіжний захід не обирався».

Крім того, як заявили в Генпрокуратурі, розслідуваний злочин не стосується будівництва терміналу Ф в аеропорту «Бориспіль» та розтрати коштів, виділених на Євро-2012.

Ранiше деякі ЗМІ повiдомили про затримання 11 серпня гендиректора аеропорту «Бориспiль». Проте прес-секретар аеропорту Оксана Ожигова спростувала цю інформацію.

Водночас заступник мiнiстра внутрiшнiх справ України Леонiд Зима пiдтвердив факт затримання Шахсуварова.
XS
SM
MD
LG