Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони завершило ротацію миротворців у Косові


Міністерство оборони завершило 14-у ротацію українських миротворців у Косові, що почалася на початку цього місяця, повідомляє прес-служба відомства.

За повідомленням, чергова ротація завершилася прибуттям у середу, 18 серпня з Косова на київський залізничний вокзал останньої групи українських миротворців попередньої ротації.

У цілому під час цієї ротації на Балкани відбули 125 військовослужбовців, а до України повернулися 175 миротворців попередньої ротації.

Крім цього, до Косова доправили військову техніку й матеріально-технічні засоби.

Основу нової ротації українського миротворчого контингенту становлять військовослужбовці 79-ї окремої Миколаївської аеромобільної бригади командування Сухопутних військ Збройних Сил.

Національний контингент українсько-польського миротворчого батальйону «Укрполбат» виконує завдання в складі багатонаціональної бригади «Схід» сил із підтримки миру КФОР з 1 вересня 1999 року.

Українські миротворці несуть службу на спостережних пунктах, здійснюють контроль за пересуванням населення, супроводжують дітей до школи, охороняють церкви й школи, конвоюють сербське населення через зону проживання албанців, запобігають незаконному перевезенню зброї, вибухівки та наркотиків.
XS
SM
MD
LG