Доступність посилання

ТОП новини

США завершують виведення бойових підрозділів з Іраку


Масштабна американська збройна кампанія в Іраку тривалістю сім з половиною років завершується. В ніч на сьогодні останнє велике бойове з’єднання армії США залишило територію Іраку. Телебачення продемонструвало, як кордон Іраку та Кувейту перетнули військовослужбовці четвертої бригади другої піхотної дивізії.

Водночас Пентагон не підтвердив, що цей крок мав би означати дострокове припинення участі військ США в бойових діях в Іраку. Представник американського військового відомства підкреслив, що офіційне закінчення операції «Іракська свобода» заплановане, як і раніше, на кінець цього місяця.

Офіційний представник держдепартаменту Філіп Кроулі сказав, що американська участь в іракських подіях буде менш нав’язливою і більше спрямовуватиметься на розв’язання проблем цивільного населення.

Тим часом посол США в Іраку Крістофер Гілл, який завершує виконання своїх повноважень і передає справи Джеймзові Джеффрі, заявив: «Ситуація з безпекою залишається дуже складною, але надалі поліпшуватиметься. Іракські сили здатні впоратися з цими питаннями. Вони матимуть проблеми, будуть помилки. Ми теж їх припускалися. Вони вчитимуться на своїх помилках так, як ми вчилися на своїх, і, я гадаю, ви побачите поліпшення ситуації у сфері безпеки».

Після виведення усіх бойових підрозділів із початку наступного місяця близько 50 тисяч американських військових залишатимуться в Іраку до кінця 2011 року для консультування і навчання іракських збройних сил і поліції.
XS
SM
MD
LG